Advance Wars Director wilt graag aan obscure titels werken

  • Nieuws

  • 7 mei 23 om 13:13

  • Robin

James Montagna, de game director van Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp heeft enkele games genoemd waar hij graag aan wilt werken. 

Advance Wars 1 + 2: Re-boot Camp ligt ondertussen sinds 21 april in de winkels en de game director James Montagna werd tijdens een YouTube aflevering van MinnMax gevraagd aan welke andere titels hij zou willen werken. Spoiler: zijn nummer een keuze is Kuru Kuru Kururin.

De inspiratie van Kuru Kuru Kururin

In de aflevering van MinnMax werd eigenlijk al veel gesproken over games die waren geinspireerd door Kuru Kuru Kururin een game die ook op de Gameboy Advance-app van NSO+ te spelen is. In dit spel speel je als Kururin die in zijn helikoptertje, de Heririn, door verschillende levels gaat. Het doel van het spel is dat je moet zorgen dat je niet de muren raakt en dus heelhuids door het doolhof komt.

Tijdens de aflevering van MinnMax praten verschillende gasten over games die zijn gemaakt dankzij de inspiritatie van Kuru Kuru Kururin. Ook James Montana die recentelijk de kans kreeg om aan Advance Wars te werken was geinspireerd door Kuru Kuru Kurin met Vitamin Connection. Een spel welke ontzettend veel gelijkenissen toont met Kuru Kuru Kururin.

Obscure Nintendo-titels

Toen hij werd gevraagd aan welke games hij zou willen werken gaf hij aan dat de meer obscure titels van Nintendo wel bij hem zouden passen.

WarioWare, Rhythm Heaven, Kuru Kuru Kururin en Chibi Robo. Hoewel de host ook vroeg waarom geen Mario of Zelda gaf Montana aan dat Nintendo dit toch al heel goed deed dus dan zou hij liever aan de obscurdere titels werken. Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp werd goed ontvangen en Mink gaf het volgende aan in zijn review: ” Gelukkig zijn de spellen op zichzelf uitmuntend te noemen, waardoor het voor nieuwkomers absoluut een must-play is.”

Welke Nintendo-titels zou jij Wayforward willen zien maken? Laat het ons weten in de comments

De inspiratie dat Kuru Kuru Kururin heet

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

0

Nieuws Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

28-05-2023

1

Rik

Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

0

Special Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

28-05-2023

3

Ness

Maandag 29 mei 20:30 – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Maandag 29 mei 20:30 - Koopa Café Live Podcast

27-05-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

08-05-2023

#9760‍

490 comments

1080 snowboarding zou ik nog altijd willen zien. Of Joy Mech Fight en The Mysterious Murasame Castle. Ik zou graag Sukapon en Takamaru eens in het westen willen zien.