Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp bevat Nederlandse stemmen

  • Nieuws

  • 18 apr 23 om 20:08

  • Erik

  • 2

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp bevat Nederlandse stemmen (voice-overs). Dit betekent dat het spel volledig in het Nederlands speelbaar is.

Nintendo laat dit weten via een clip op Twitter, waar de stem van Nell te horen is. Ze stelt zich voor aan de spelers, en vraagt of het de eerste keer is dat je Advance Wars speelt.

De dialogen in de Advance Wars-remake zijn, voor het eerst in de serie, volledig ingesproken.

Nintendo speelt sinds het einde van de Wii U-periode, sinds Paper Mario: Color Splash, steeds vaak met onze taal in haar games. Toch komt het niet vaak voor dat ook de stemmen in het Nederlands zijn. Enkel bij titels met relatief weinig stemacteerwerk, zoals Nintendo Switch Sports, is dit het geval.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is vanaf 21 april verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Eerder vandaag verscheen een trailer waarin het Orange Star-team geïntroduceerd werd.

Wat vind jij hiervan? Zet jij Advance Wars straks in het Nederlands? Laat het weten in de reacties!

Bron: Nintendo Nederland

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed 26 april beschikbaar

4

Nieuws Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed 26 april beschikbaar

19-04-2023

4

Rik

Harry Potter: Quidditch Champions aangekondigd

2

Nieuws Harry Potter: Quidditch Champions aangekondigd

18-04-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Martijn

18 apr 23 om 22:33

#9605‍

3604 XP | 417 comments

Oo, dat is een heel herkenbare stem. Het is de stem van Edna Kalb, die al sinds de jaren 80 vele bekende personages heeft ingesproken. Geen idee of het op de originele stem lijkt, maar op zich klinkt het niet slecht. Tegelijk staat mijn Switch standaard op Engels, dus ga ik het niet horen.

Op zich ben ik best benieuwd naar dit spel, maar ik ga voorlopig alleen Tears of the Kingdom echt halen. Misschien haal ik Advance Wars later nog eens. Het lijkt me best een toffe game, al heb ik nog nooit een titel uit deze serie gespeeld.

Tamadachi

21 apr 23 om 10:34

#9630‍

5177 XP | 640 comments

Het is blijft toch wel bijzonder elke keer dat een first party Nintendo franchise volledig Nederlands gesproken stemmen krijgt maar vooral bij een toch wat niche titel als Advance Wars zag ik dit aankomen. Het is toch een welkome toevoeging die de instap drempel om oorlog te voeren voor Nederlandstalige nieuwkomers zo laag mogelijk maakt.