2,1 miljoen live kijkers voor Nintendo Direct

2

Dat Nintendo-fans hongerig waren naar een nieuwe Nintendo Direct, was wel duidelijk. Maar hoeveel mensen keken er nu precies naar de Direct van afgelopen dinsdag? Streamscharts.com zette alle Direct-livestreams op een rijtje en kwam tot het eindresultaat.

Het was nog een aardig klusje voor streamscharts.com om een overzicht te maken. Nintendo zendt de Direct gelijktijdig uit op tientallen regionale Youtube-kanalen. Alleen Nintendo UK zond wegens de nationale rouwperiode in verband met het overlijden van de Britse koningin bij uitzondering geen livestream uit. Alle livestreams bij elkaar genomen werd de volledige presentatie bijna anderhalf miljoen keer bekeken. De peak viewership, het aantal kijkers op het drukste moment, kwam zelfs uit op ruim 2,1 miljoen gelijktijdige kijkers. De meest bekeken livestreams waren de Japanse stream van Nintendo Japan, de Engelse stream van Nintendo (of America) en de Spaanstalige stream van Nintendo España. Naast de officiële streams staan er ook een aantal Content Creators in de lijst met goedbekeken Nintendo Direct-streams. Zij hielden een live reaction-stream met hun fans.

Het overzicht van streamscharts.com

De Nintendo Direct was overigens de populairste presentatie in de gamingwereld. Ook Playstation, Ubisoft en Disney/Marvel hielden rond dezelfde periode een livestream-presentatie. Playstation moest met krap de helft van het aantal kijkers van de Direct genoegen nemen met de tweede plaats. Ubisoft, die met de derde plaats aan de haal ging, zat daar weer significant onder. Disney was met ‘slechts’ ruim 100.000 kijkers de hekkensluiter.

Keek jij ook live mee met de Nintendo Direct? En zo ja: op welk kanaal? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Mitch

17-09-2022

#6770

Nette cijfers hoor, dubbel zoveel als Sony en 3 x Ubisoft.

rob1N

17-09-2022

#6776

Tjah wat verwachtte je dan? Ze laten eerst takke lang niks van zich horen! Zo verhogen ze natuurlijk wel de verwachtingen. Iedereen wilt graag weten wat er te wachten staat komend najaar. Aangezien er al enige tijd geleden grote games aangekondigd zijn waar we tot dusver weinig tot niks van hebben gezien, had men blijkbaar wel de hoop op footage van Metroid Prime 4, meer Zelda dan de schrale trailer die we dit keer kregen en wellicht iets nieuws als DK of andere grote naam.