2023 telt 21% meer nieuwe Switch-games dan jaar ervoor

  • Nieuws

  • 15 jun 23 om 09:17

  • Erik

De Nintendo Switch geeft nog geen teken van stoppen: er zijn in 2023 liefst 21% meer nieuwe games verschenen dan het jaar ervoor.

Dit blijkt uit data van Circana’s videospelanalist Mat Piscatella. De Switch is niet het enige platform met meer games: op PlayStation-platformen verschenen 22% meer, terwijl de Xbox op 13% staat. Er zijn geen specifieke aantallen gedeeld.

Piscatella zegt dat dit deels komt door het stoppen van de coronapandemie. Hij geeft aan dat het de komende maanden waarschijnlijk weer wat rustiger wordt qua nieuwe games.

Hoewel de laatste maand natuurlijk in teken stond van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, is het op de Nintendo Switch goed boeren in 2023. Er waren grote third party-releases (Octopath Traveler II, Bayonetta Origins, LEGO 2K Drive) en ook Nintendo is de eerste maanden van het jaar flink bezig geweest (Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp, Kirby’s Return to Dream Land Deluxe).

De Nintendo Switch is op dit moment in zijn zevende levensjaar. De releaselijsten voor na juli 2023 zijn echter vrij leeg.

Wat vind jij: heb jij het gevoel dat we dit jaar meer games hadden dan hiervoor? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

We Love Katamari REROLL + Royal Reverie – Prinselijke fan-service

0

Review We Love Katamari REROLL + Royal Reverie – Prinselijke fan-service

15-06-2023

5

Ness

Hoofdafbeelding bij Capcom overweegt vervolg op Ghost Trick

1

Nieuws Capcom: "We overwegen vervolg Ghost Trick bij genoeg spelers"

15-06-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

16 jun 23 om 18:48

#10278‍

4321 XP | 829 comments

sure, en naast die ene Nintendo game waar men al jaren op wacht, is er verder niks boeiends gereleased waar iemand op zit te wachten. Al die indie games vind ik persoonlijk niet meetellen. Van de vele franchises die Nintendo rijk is, is een hoop gewoon verwaarloosd afgelopen jaren. Ik snap ook dat een game tegenwoordig aan vele (fan)eisen moet voldoen voor het gereleased wordt en daardoor de ontwikkeltijd ook veel langer is. Maar misschien is het een idee om daar wat aan te doen... Al die zoethoudertjes van derde partijen interesseren mij niet zo. Ik koop een Nintendo console puur voor de Nintendo-only games. Die komen echt niet zo veel meer uit dan voorgaande jaren. 

Tamadachi

21 jun 23 om 13:26

#10336‍

4382 XP | 580 comments

Dat er tot nu toe in het jaar 2023 éénentwintig procent meer games voor de Nintendo Switch zijn uitgebracht zegt natuurlijk meer over de kwantiteit dan de kwaliteit maar het is wel positief om te weten dat het nog steeds aantrekkelijk is voor ontwikkelaars om na 6 jaar nog steeds voor het hybride platform te blijven ontwikkelen.