10 opvallende Nintendo Switch-games voor februari 2023

  • Nieuws

  • 1 feb 23 om 15:00

  • Erik

Dames, en heren. Welkom in februari. Ook deze maand neem ik u weer mee langs games om in de gaten te houden. Wat dacht u van Kirby’s Return to Dreamland Deluxe of Octopath Traveler II? Ik neem u mee langs 10 opvallende games voor februari 2023!

Life is Strange 2

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 02-02-2023

Nintendo Switch eShop: €31,99

Life is Strange kwam van origine in 2018 al uit. Jij speelt als Sean, wiens broertje opeens telekinetische krachten heeft gekregen. Van het een komt het ander, en ineens lopen jullie weg van huis. Een avontuur vol keuzes en vertakkende verhaallijnen staan de twee te wachten.

The Pathless

Uitgever: Annapurna Interactive

/

Ontwikkelaar: Giant Squid

Releasedatum: 02-02-2023

Nintendo Switch eShop: €37,99

Jij bent de Jager. Een meesterboogschutter. Aan jou en je adelaar om mysterieus eiland te verkennen vol puzzels, mooie omgevingen en actievolle schietelementen. Van de makers van het goed ontvangen Abzu!

Elderand

Uitgever: Graffiti Games

/

Ontwikkelaar: Sinergia Games, Mantra

Releasedatum: 16-02-2023

Nintendo Switch eShop: €19,99

Elderand is een actieplatformer in een ‘Lovecraftiaanse wereld’. Dit laatste betekent dat het vol duistere demonen en onheilspellende elementen zit. Binnen deze wereld gebruik jij zwaarden, zwepen, bogen en jouw vliegensvlugge bewegingen om al dat gespuis de das om te doen.

Theatrhythm Final Bar Line

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 16-02-2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Theatrrhythm is een viering van Final Fantasy-muziek. Op de maat probeer je One Winged Angel en andere iconische nummers te completeren. De game bevat in totaal 385 tracks uit 46 verschillende games (spin-offs en remakes meegerekend). Afgaande op de eerdere delen, wordt dit een heerlijk en tot de nok toe gevuld ritmespel!

Download een demo via de Nintendo eShop of website van Nintendo.

Tales of Symphonia Remastered

Uitgever: Bandai Namco

/

Ontwikkelaar: Bandai Namco

Releasedatum: 17-02-2023

Nintendo Switch eShop: €39,99

Tales of Symphonia kwam oorspronkelijk in 2004 uit voor de Nintendo GameCube. Sindsdien kreeg het een HD-release op de PlayStation 3 (2014) en deze versie wordt geremastered op de Nintendo Switch. Met deze uitleg zijn alweer bijna al mijn woorden op, maar dit is een van de beste Tales-games én rollenspellen in het algemeen!

Labyrinth of Galleria: The Moon Society

Uitgever: NIS America

/

Ontwikkelaar: Nippon Ichi Software

Releasedatum: 17-02-2023

Nintendo Switch eShop: €49,99

Waar blijf je, Etrian Odyssey? Labyrinth of Galleria probeert dit dungeon crawling-gat iets op te vullen. Met een zelfgebouwd team aan compagnons probeer jij zo ver mogelijk te komen in een groteske kerker. De twist? De weg vooruit, en hiermee de plattegrond, moet je zelf uitzoeken. Zijn voorganger stak uitstekend in elkaar, dus ik heb goede hoop dat deze wederom leuk is!

Digimon World: Next Order

Uitgever: Bandai Namco

/

Ontwikkelaar: Bandai Namco

Releasedatum: 22-02-2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Digimon World: Next Order is een monster collecting RPG. Door een virus hebben Machinedramon de Digital World overgenomen, en het is aan jou en je koddige Digimon om hier een stokje voor te steken. Kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation Vita, waar het best aardig is ontvangen.

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: HAL Laboratory

Releasedatum: 24-02-2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Kirby is terug! Deze remaster van Kirby’s Adventure Wii (zoals ‘ie in Europa heette) laat je opnieuw alleen of met maximaal drie vrienden je kopieerkrachten gebruiken om levels te halen. Voor de remaster zijn nieuwe krachten toegevoegd én online functies. Oh, en je kunt ‘m nu ook in het Nederlands spelen. Onze Kirby is nog kindvriendelijker!

Octopath Traveler II

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 24-02-2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Octopath Traveler is een van de beste games op de Nintendo Switch. Het gevechtssysteem is briljant en de graphics toonaangevend. Met dit nieuwe avontuur belooft Square Enix niet alleen acht unieke avonturen, maar ook dat ze beter met elkaar verweven zijn. Laat maar komen, jongens.

Figment 2: Creed Valley

Uitgever: Bedtime Digital Games

/

Ontwikkelaar: Bedtime Digital Games

Releasedatum: 31-01-2023

Figment 2: Creed Valley werd voor het eerst getoond op de Indie World Showcase van december 2021. Het is een muzikale action-adventure waarbij je puzzels oplost, eindbazen klopt en dromerige omgevingen verkent. Het eerste deel is uitstekend ontvangen!

Via de Nintendo eShop of de website van Nintendo kun je een demo van het spel downloaden.

Naar welke spellen kijk jij uit deze maand? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

01-02-2023

#8514‍

282 comments

Tales of Symphonia en Octopath Traveler II deze maand? Ook nog eens een week van elkaar verwijderd? Top maand! 

Tamadachi

02-02-2023

#8522‍

399 comments

Een hoop interessante games die deze maand gaan uitkomen maar voor mij staat Februari op de Nintendo Switch in het teken van twee remekes namelijk Tales of Symphonia Remastered en Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Daarnaast begin ik op Nintendo gebied volgende week aan Hogwarts Legacy dus ik heb deze maand meer dan genoeg te spelen. Overige ziet Pathless er ook uit best interessant uit maar daar wacht ik eerst de reviews van af!