Tweede developer's video voor Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

2

De ontwikkelaars achter Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge geven weer een kijkje achter de schermen, waarbij deze keer het spelontwerp centraal staat.

 

In 2022 krijgen we een flinke dosis Teenage Mutant Ninja Turtles op de Nintendo Switch. Waar Konami hun oude klassiekers opnieuw uitbrengt met de Cowabunga Collection, komen uitgever Dotemu en ontwikkelaar Tribute Games binnenkort met een geheel nieuwe en daarop geïnspireerde game. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is geheel in stijl van de eerste tekenfilmserie uit 1987 en de Beat ‘m up-games die daar vervolgens op gebaseerd zijn. Vandaag geven de makers je weer een kijkje in het ontwikkelproces, in deze tweede developer’s video.

Frederic Gemus (game designer) en Jonathan Lavigne (game director) vertellen over hun ervaringen met de Ninja Turtles-games uit de jaren ’80 en ’90 en hoe zij deze gebruiken in de nieuwe game. De ontwikkelaars hebben goed geanalyseerd wat de oude spellen zo tof maakte en bouwen daarop verder. Daarnaast voegen de makers ook de nodige vernieuwingen toe. Zo blijven de gameplay en het tempo grotendeels vertrouwd en vlot, maar zijn er ook meer typerende moves, vechtstijlen en attributen toegevoegd, die de personages verder accentueren. Je kunt de video hieronder bekijken, met daaronder ook de eerste developer’s video, over de nostalgische opzet achter deze game.

Een precieze releasedatum voor Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is nog niet bekend, maar hij staat vooralsnog gepland voor de zomer van 2022. Herinner jij je de oude games nog of ben je juist klaar voor nieuwe gevechten met de Teenage Mutant Ninja Turtles? Deel het met ons in de comments! Cowabunga!

Tweede Behind the scenes-video over het spelontwerp achter Shredder’s Revenge

Eerste Behind the scenes-video over de nostalgische oorsprong achter Shredder’s Revenge

Deel dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Selan

20-05-2022

#5011

Opgegroeid met de '87 cartoon en zo ontzettend veel TMNT IV: Turtles in Time gespeeld (co-op!) op de SNES. Heb enorm veel zin in deze game én de Cowabunga collectie die later dit jaar uitkomt. Maar...wanneer is de release date van Shredder's Revenge? Zomer 2022 is het echt al bijna, zou deze game dan geshadowdropt worden bij een Direct/State of Play/Summer Game Fest ofzo?

Martijn

20-05-2022

#5014

Ben zelf ook enorm benieuwd naar deze titels! Heb vroeger ook veel Ninja Turtles-games gespeeld, vooral op de NES met TMNT II: The Arcade Game en TMNT III: The Manhattan Project. De derde game is zelfs nooit in Europa uitgebracht, maar toch heb ik hem veel kunnen spelen! Toffe games!

Er is inderdaad nog steeds geen definitieve datum. Speculatie ligt vooral bij augustus, maar dat is maar giswerk. Zomer 2022 is nog vaag gesteld. Kan beteken dat het spel nog tot half september kan uitkomen, dus dat duurt nog wel even. Wordt ook verwacht dat de definitieve releasedatum nog wel wordt aangegrepen om nóg een trailer voor te maken, die binnenkort kan verschijnen. Ik verwacht eigenlijk in juni. Er is geen E3 dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat Dotemu daar geen plannen mee had. Anders in juli, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijker wegens zomervakanties.

Hoop dat ze het snel laten weten, want ik wil deze game ook graag spelen! Vorig jaar was ik ook enorm enthousiast over Streets of Rage 4. Hoop op iets vergelijkbaars voor de Ninja Turtles. Het ziet er tot nu toe erg tof uit! Dat gaat erg nostalgisch worden weer!