The Lara Croft Collection alsnog op Switch mét lanceertrailer

Na de aankondiging werd het stil, maar Lara Croft komt alsnog naar de Nintendo Switch!

Oorspronkelijk maakte Crystal Dynamics twee Tomb Raider spin-off’s, met Lara Croft niet alleen in de hoofdrol, maar ook in de titel. Deze games zijn nu beide beschikbaar voor de Nintendo Switch, als The Lara Croft Collection.

Het gaat om Lara Croft and the Guardian of Light (2010) en Lara Croft and the Temple of Osiris (2014). Square Enix kondigde deze verzameling in 2021 al aan, toen in kader van het vijfentwintigjarige bestaan van de Tomb Raider-serie. Een beoogde lancering in 2022 werd echter niet gehaald. Vandaag verscheen alsnog een lanceertrailer voor de games, die je hier kunt bekijken.

The Lara Croft Collection

Deze games bevatten de vertrouwde elementen voor Tomb Raider, zoals avonturieren, puzzelen en vechten. Daarnaast is het non-lineaire arcade-geïnspireerde actie, gezien in een isometrisch perspectief en met coöperatieve multiplayer-opties. Beide games werden destijds positief ontvangen.

Met Lara Croft & The Guardian of Light en Lara Croft & The Temple of Osiris komt de Tomb Raider-serie alsnog voor het eerst naar de Nintendo Switch. Intussen kun je The Lara Croft Collection vinden in de Nintendo eShop.

Ga jij graag weer met Lara op avontuur of had je liever andere Tomb Raider-games op de Nintendo Switch zien verschijnen? Vertel er ons meer over in de comments! 

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

1

Karlijn

Fan Friday: een echte Paraglider uit Tears of the Kingdom

1

Special Fan Friday: een echte Paraglider uit Tears of the Kingdom

30-06-2023

3

Rik

Avatar: The Last Airbender – Quest for Balance aangekondigd

2

Nieuws Avatar: The Last Airbender – Quest for Balance aangekondigd

29-06-2023

1

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

29 jun 23 om 20:59

#10556‍

2174 XP | 391 comments

Meh sla ik over. Had veel liever de Tomb Raider Trilogy gezien voor Switch

Rogeroz

30 jun 23 om 08:53

#10560‍

441 XP | 87 comments

Wel leuk. Doet me denken aan Darksiders Genesis.