Mega Man Battle Network Legacy Collection verschijnt in april 2023

Capcom heeft middels een tweede trailer een releasedatum bekend gemaakt voor Mega Man Battle Network Legacy Collection: 14 april 2023. Dit is gedaan ter ere van de 35e verjaardag van Mega Man.

Gisteren werd het al aangekondigd door Capcom, maar zonet om 1:00 uur is een tweede trailer van Mega Man Battle Network Legacy Collection vrijgegeven. Deze verzameling omvat tien games uit de Mega Man Battle Network-serie, verdeeld over twee volumes. Oorspronkelijk werden deze games voor de Game Boy Advance uitgebracht, tussen 2001 en 2005.

Daarnaast zijn er ook een muziekspeler met meer dan 180 nummers, een galerij met zo’n 1000 artwork-afbeeldingen, selecteerbare filters en een 3D-weergave van MegaMan.EXE, die je wegwijs maakt in de menu’s en opties van de collectie. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

Met tien spellen uit de Mega Man Battle Network-serie kun je heel wat RPG-actie beleven!

MegaMan.EXE is een netnavi: de digitale partner van Lan, waarmee hij de digitale wereld kan betreden. Netnavi’s zijn programma’s met kunstmatige intelligentie en een persoonlijkheid. Uiteraard hebben zij allemaal hun eigen krachten en specialiteiten. Anders dan gebruikelijk bij Mega Man, zijn de Battle Network-games tactische RPG’s, die actie- en kaartspel-mechanismes met elkaar combineren. Ga met Lan en MegaMan.EXE op avontuur, terwijl ze samenwerken om kwade krachten en virussen te stoppen, die een bedreiging vormen voor de digitale wereld.

De verzameling heeft ook een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo kun je in een NetBattle tegen vrienden vechten en ranked matches aangaan, geïllustreerde Battle Chips ruilen, eerder zeldzame Chips verkrijgen, MegaMan.EXE’s krachten en uiterlijk aanpassen en meer. Intussen is ook de releasedatum bekend gemaakt. Vanaf 14 april 2023 kun je opnieuw met de Mega Man Battle Network-serie aan de slag.

Ken jij deze Mega Man-serie al of ben je juist geïnteresseerd in deze verzameling? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

3

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

14-12-2022

#7889‍

784 comments

Ziet er goed uit. Ik ga hem zeker halen. Of dat op release dag zal zijn weet ik nog niet maar halen doe ik hem sowieso. 

ageQned

14-12-2022

#7890‍

187 comments

Nice denk dat ik dese collectie wel ga halen.

Martijn

14-12-2022

#7893‍

223 comments

Zelf ben ik ook geïnteresseerd in deze collectie. Ik heb ooit het eerste deel van Mega Man Battle Network wel gespeeld, maar veel is nog nieuw voor mij. Ik had dan ook geen Game Boy Advance, waardoor ik deze games helaas moest missen. Het is ook een grote stap weg van de vertrouwde Mega Man-games en niet de gameplay waar ik bij Mega Man aan denk.

Wel heb ik op de GameCube Mega Man Network Transmission gespeeld, wat de RPG- elementen en Battle Chips met de vertrouwde platformactie probeerde te combineren. Was op zich geen slechte game en het deed wat nieuws met de serie, al was het ook niet compleet de Mega Man-game waarop ik had gehoopt. Toch goed mee vermaakt destijds. Jammer dat ze die niet ook in deze collectie hebben opgenomen. Daarnaast zond Jetix een anime-reeks van deze serie uit, die het verhaal van de games volgde. Zo kon je ook zonder de games bekend raken met deze interpretatie van Mega Man. Zaten zelfs een soort Flippo's (Metal Tazo's) van Battle Network in de chipszakken van Lays.

Ondanks ik de Battle Network-games destijds misschien ook wat teveel zag als "dát is géén Mega Man!", ga ik deze collectie wel halen. Wil zien of ik hier veel aan heb gemist, al blijft het een stijlbreuk in de serie voor mij. Misschien is dat ook niet zo verkeerd en er zijn veel verwijzingen naar de klassieke games. Wel heel erg benieuwd naar deze RPG's! Wil ze graag alsnog gaan spelen. Weet zeker dat ik mij ermee ga vermaken.   

Randy

14-12-2022

#7898‍

15 comments

You are in for a treat boy