Life is Strange: Arcadia Bay Collection krijgt lanceertrailer

Het leven is vreemd, vooral in het stadje Arcadia Bay. Nu verschenen op de Nintendo Switch, komt Square Enix met een lanceertrailer voor Life is Strange: Arcadia Bay Collection.

 

Life is Strange is een populaire episodische Graphic Adventure-serie, gemaakt door ontwikkelaar Dontnod Entertainment. Het eerste spel verscheen oorspronkelijk in 2015 en werd gevolgd door een prequel in 2017, met Life is Strange: Before the Storm. Deze games zijn nu remastered en verzameld in de Life is Strange: Arcadia Bay Collection. Intussen is deze titel uitgebracht op de Nintendo Switch. Daarvoor heeft uitgever Square Enix een speciale lanceertrailer voor deze titel uitgebracht, die je hieronder kunt bekijken.

In het stadje Arcadia Bay vinden een hoop ingrijpende, emotionele en soms bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats

In Life is Strange speel je als Max Caulfield, een wat sociaal teruggetrokken maar inventieve fotografiestudente. Op haar nieuwe school ontdekt zij dat ze de tijd kan terugdraaien. Ze redt daarmee het leven van haar beste vriendin, de rebelse Chloe Price. Het ontketent echter ook een reeks vreemde en zelfs paranormale gebeurtenissen, die uiteindelijk allemaal draaien rondom de verdwijning van Rachel Amber. Het is nu aan Max en Chloe om dit duistere mysterie op te lossen, voordat een enorme wervelstorm genadeloos toeslaat.

Life is Strange: Before the Storm speelt zich drie jaar eerder af, nadat Max was verhuisd en Chloe haar vader verloor. Hier wordt de relatie tussen Chloe en Rachel verder belicht, terwijl de twee vriendinnen de geheimen binnen Rachel’s familie proberen te ontrafelen.

Als remaster hebben de games verbeterde graphics, animaties en lichteffecten. Ook zijn sommige puzzels geupdate of gemodificeerd. Met Life is Strange: Arcadia Bay Collection zijn deze games voor het eerst te spelen op een Nintendo-platform. Ze zijn verkrijgbaar via de Nintendo eShop, al is er ook een fysieke uitgave beschikbaar.

Ben jij benieuwd naar de geheimen die zich in Arcadia Bay afspelen of heb je de avonturen van Max en Chloe al eerder beleefd? Vertel er eens wat meer over in de comments!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!