Everdream Valley

Everdream Valley speelt zich af tijdens de zomer waarin de spelers het seizoen doorbrengen op de boerderij van hun grootouders. In de loop van twee maanden leren ze wat er aan de hand is met deze “mooie maar bizarre” plek. Een verscheidenheid aan gameplay elementen zijn opgenomen zoals avontuur, RPG en sim aspecten.

In Everdream Valley zijn verschillende gebieden te vinden met verschillende flora en fauna en missies. Velden, weiden, bossen, een meer en een rivier behoren tot de spelers om te bezoeken. De biomen hebben nieuwe geheimen en taken, waaronder het verzamelen en soms kweken van fruit en paddenstoelen, het vangen van vis, het verzamelen van insecten en het bouwen van een boomhut.

Je trouwe hond staat aan je zijde en kan je helpen met landbouwtaken. Zo kun je hem bijvoorbeeld een kudde schapen laten hoeden. Het ligt echter “aan jou en je trainingsvaardigheden of je metgezel je helpt of in de weg loopt.” Everdream Valley heeft ook een kat, maar die zal aanvankelijk “niet blij zijn met het nieuwe gezelschap” en het is aan jou “om hem ervan te overtuigen dat je een waardige bondgenoot bent.” Doe dat en hij kan worden ingezet voor nieuwe missies, verborgen plaatsen, ongediertebestrijding en andere taken op de boerderij.

Dieren zijn verder van belang tijdens het dromen. Met een magische hoed kunnen spelers daadwerkelijk de rol van verschillende dieren aannemen, en “wat je overdag en ’s nachts doet heeft invloed op de boerderij.” Als je bijvoorbeeld als hond de wolven niet neerhaalt, “heb je misschien niemand om hokken voor te bouwen als je wakker wordt.”